Poslednje

Poznati italijanski vlasnik restorana probao picu u Prokuplju: Fenomenalna je!

Italijan dr Vittorio Tandossi (65), koji već četrdeset godina drži lanac restorana u Italiji i Španiji posetio je Prokuplje i kafe- restoran „Chikago“ i kaže da je pica apsolutno najlepša u svetu.

-Ovo je najbolja pica koju sam probao u svetu, ne računajući Italiju. Mogu slobodno da kažem da je testo baš kao da ga je pravio najbolji pica majstor u Italiji. Apsolutno savršeno i zato što ga pravi srpski kuvar, a ne Italijan, ono je dobilo duplu ocenu- kaže nakon što je probao picu u ovom restoranu.

Vitorio je neprikosnoven majstor u gastronomiji koji je oduševljen onim što je zatekao u ovom restoranu i Prokuplju. Kao neko ko je u tom svetu, zna da oceni kvalitet ovog svetskog specijaliteta koji dolazi iz Italije i najpopularniji je obrok svima.Kaže da je restoran moderan, prijatan, konforan.

-Testo je u pici najvažnije. Ovo je onakvo kakvo treba da bude. Perfektno. I zaista Prokuplje ima čime da se ponosi- komentariše on nakon što je naručio, a zatim i probao i pojeo Margaritu, sinonim pice u Italiji.
-Znate da je ova pica dobila ime po italijanskoj kraljici i sinonim je za jednostavno savršenstvo u ukusu. Od nje je sve krenulo i eto sada svet zna za nju- priča nam Vittorio dok sa uživanjem degustira picu u kafe- restoranu „Chikago“.

-Večeras sam ponovo ovde zato što sam se morao vratiti posle prve degustacije fantastične pice u kafe restoranu „Chicago“ po pozivu mog dragog prijatelja Aleksandra. Pored svega ova picerija super moderna sa divnom atmosferom i osvežavajućim bojama vam dozvoljava da uživate u svakom trenutku. Pored pice možete naći druge soecijalitete: ćevapčići, odnosno srpski gril, različite poslastice, kolače i torte, sladoled i baš zbog toga sam morao da se vratim i probam nova iskustva i specijalitete srpske kuhinje- kaže Vittorio u razgovoru sa nama.

Tu je da oceni, foto:ProkupljePress.com

On trenutno ima lanac restorana u Milanu, Napulju i na Ibici i kao neko sa višedecenijskim iskustvom tvrdi da je kafe restoran „Chikago“ potpuno po svetskim standardima.

-Znate, zaista nije lakko da se napravi dobra velika pica. To je majstorstvo i ja čestitam pica- majstoru u ovom restoranu. U svemu je najvažnije testo, koje mora da odstoji od 12 do 15 sati jer je jedino tako izdašno, onakvo kakvo treba da bude, a to se ovde vidi- objašnjava on po čemu se ove pice odvajaju od ostalih.

Vedar čovek, koji je prošao čitav svet i ima kulinarstvo u malom prstu, objašnjava da je tajna dobrog života u tri slova S: zdravlje, novac i pamet (salute, soldi, salute mentale) .

-Volim Srbiju, volim i bivšu Jugoslaviju. Još uvek se sećam kaada sam sa ocem prvi put posetio sada bivšu Jugoslaviju. Nikada ne mogu zaboraviti gibanicu koju sam tada probao. I od tada vrlo rado se vraćam ovoj zemlji. U svemu, ona je slična Italiji a u kulinarstvo, ako što vidite, i u korak sa nama- zaključuje naš sagovornik, kojem je ovo druga poseta Prokuplju i restoranu „Chikago“ za dva dana.

-Jednostavno, morao sam da se vratim- dodaje on.

I složili smo se, oboje, da su Italija i Srbija vrlo slične i da obe zemlje imaju divne ljude koji vole život.

Iz oficijalnog razgovora, brzo se prešlo na prijateljsko časkanje, što je i suština novog poznanstva. Nekako se sve uklopilo u Kafe restoranu „Chikago“ u jednu savršenu celinu...

 

P.S. Bogati smo onoliko koliko novih kultura i ljudi upoznamo.....

Prijavite se ili se registrujte kako bi bili i vi deo prokupljepress.com kulture.

Pretplatite se
You've successfully subscribed to Prokupljepress.com
Great! Next, complete checkout for full access to Prokupljepress.com
Welcome back! You've successfully signed in.
Nemoguće je da se prijavite! Molimo vas Pokušajte ponovo.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Greška!!! Niste ispešno platili.
Uspešno! Uspešno ste izmenili podatke za plaćaje.
Greška! Dogodila se greška prilikom unešenja podataka. Pokušajte ponovo.