Poslednje

Andrej nastavlja porodičnu tradiciju

Iako je mlad, svega devetnaest godina ima, Andrej Mitrović zna šta će biti u budućnosti i na tome već uveliko radi. Odlučio je da nastavi porodičnu mesarsku tradiciju i posao koji su izgradili njegovi roditelji Ivana (41) i Dejan (45) Mitrović. Zato ovo leto koristi da radi u mesari na Carini i trenutno je najmlai mesar u gradu. Od oktobra kreće na fakultet, opet usko vezan za posao koji se već neguje u porodici.

On zna šta želi!

-Upisao sam Tehnološki fakultet, Odsek konzervisana hrana, jer mi je cilj da nastavim ovo što su moji roditelji započeli i da unapredim posao- kaže ovaj vredan mladić kojeg smo zatekli u mesari Mitrović na Carini.

On objašnjava da nikada nije imao dilemu koji će njegov profesionalni put da bude, jer je odrastao u ovom poslu.

-Od malena pomažem ocu. Nikada to nije bilo nametnuto, jednostavno sam želeo. Tako sam polako učio sve taje ovog zanata, ali smatram da treba da sada radim i na svom obrazovanju u ovom poslu. Meni se ovaj posao sviđa i hoću da se usavršim- iskren je naš sagovornik.

I dok nam objašnjava kako se koji deo emsa obrađuje, šta od njega može da se napravi i koje je za šta najlepše, vidi se da vešto barata tematikom i da mu mesarski posao predstavčja zadovoljstvo.

-Najviše volim da obrađujem svinju. Dok sam išao u školu nije mi bilo teško da popodne pomažem ocu. Često sam zbog toga propustio po neko druženje, ali je vredelo, naučio sam dosta i sada nastavljam da učim- dodaje naš sagovornik.

A to nije samo posao, već sada i tradicija i ljubav prema domaćem topličkom istančanom ukusu za dobro meso i proizvode od mesa.

Sve je krenulo 2003. godine kada su Dejan i Ivana otvorili mesaru. Kako su radili pošteno i vredno, zbog velike potrebe za njihovim proizvodima, prirodno je došlo do proširenja. Sada imaju proizvodnju, klanicu i sav posao uz pomoć nekolicine radnika Mitrovići sami obavljaju. Nije lako naravno, ali se sve može kada se pravilno rasporedi. O ukusima ne govorimo, to znate Vi, ali o požrtvovanosti i ljubavi prema ovom poslu, svedoči i Andrej.

Prijavite se ili se registrujte kako bi bili i vi deo prokupljepress.com kulture.

Pretplatite se
You've successfully subscribed to Prokupljepress.com
Great! Next, complete checkout for full access to Prokupljepress.com
Welcome back! You've successfully signed in.
Nemoguće je da se prijavite! Molimo vas Pokušajte ponovo.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Greška!!! Niste ispešno platili.
Uspešno! Uspešno ste izmenili podatke za plaćaje.
Greška! Dogodila se greška prilikom unešenja podataka. Pokušajte ponovo.